Ervaringen

Hieronder enkele reacties die ik heb ontvangen.

Het zijn persoonlijke ervaringen, en voor iedereen kan dat weer anders zijn, maar het geeft een indruk:

Beste Kitty,
Hierbij mijn reactie op de cursus Moeiteloos op Gewicht die ik van mijn vrouw Marjo heb gekregen.

1e. De stijl van schrijven vond ik erg prettig: niet belerend of dogmatisch, je blijft aan de kant van de cursist staan, dat houdt de afstand klein.

2e. Het vinden van het juiste plekje voor de Mudra was wel even een puntje.  Het viel mij op dat de Mudra je lichaamstemperatuur wat doet toenemen, wat zich bij mij vertaalde in slechter slapen. Ik doe de Mudra nu alleen in de morgen, dan is de invloed op het slapen minder.

3e. Bij mij speelt een onbestemd licht “unheimisch” gevoel vaak parten, dat leidt tot emotie-eten. Ik weet precies wat ik beter niet zou moeten eten, maar het verlangen naar het prettige gevoel van een volle maag is vaak aanwezig en daar moet ik steeds tegen strijden, vooral ‘s avonds.
Ik heb zeker baat bij de genoemde oefeningen om me stabieler te voelen. Wellicht hebben veel meer mensen dit probleem. Kan dat aspect nog meer aandacht krijgen (meer grepen/oefeningen)?

4e. Het verbaast me van mezelf hoe makkelijk ik de grepen heb ingepast in het dagelijks leven en dat ik ze met een zeker genoegen uitvoer. (elke dag in bed vóór het opstaan). Nog nooit is me overkomen dat een “therapie” zo aangenaam is geïntroduceerd in het dagelijkse leven!
Ik ben zeker gewonnen voor Jin Shin Jyutsu! (nu alleen nog een eenvoudiger naam!)

Met vriendelijke groet, Herman van der Leek