Anders afvallen

Welkom bij Moeiteloos op Gewicht.

Vanaf nu wordt het mogelijk om anders om te gaan met je gewicht. Misschien heb jij al veel verschillende diëten en methodes geprobeerd om een beetje op gewicht te komen of te blijven. Of had je eigenlijk altijd een prima gewicht maar zijn er door omstandigheden kilo’s bijgekomen waar je nu moeilijk van af komt.  Waarschijnlijk heb je geen zin om met maaltijdvervangers of ingewikkelde gerechten aan de slag te gaan, en zie je een crashdieet ook niet zo zitten. En dat hoeft ook niet.

Want in deze cursus ga ik een ‘andere’ manier met je delen. Een meer moeiteloze manier.

Is het echt moeiteloos?
Ik vind van wel. Je hoeft je niet fysiek uit te sloven, je hoeft geen calorieën te tellen, je hoeft geen speciale maaltijden te maken of shakes te kopen en toe te voegen. Je hoeft alleen maar de informatie te lezen. En er in sommige gevallen misschien wat over nadenken. Belangrijk is het dagelijkse toepassen van een moeiteloze oefening, die ik ‘de vetverbrander’ of ‘mudra’ noem (een mudra is een speciale vinger/handhouding die effect heeft op je lichaam).

Dit is geen methode om in een paar dagen veel kilo’s te verliezen. En, eerlijk is eerlijk, je zult het wel een poosje moeten blijven toepassen. De lessen zijn verdeeld over een periode van ongeveer 3 weken, maar als je wat meer gewicht wilt verliezen is het waarschijnlijk nodig de oefening gedurende langere tijd toe te passen.  Je lichaam moet eraan wennen en het gaat (meestal) gestaag, maar niet zo snel. En soms wel snel. Het verschilt per persoon.

Om je een indruk te geven van het mogelijke verloop: hieronder een overzicht van mijn eigen weegmomenten.

 

 

Zonder inspanning ben ik van 64,4 kg naar 59,9 gegaan. In 2,5 maand. Dat is niet heel snel maar het zijn toch aardig wat kilo’s die moeiteloos verdwenen zijn. Elke week een beetje. Zelfs in de vakantieperiode: ik begon half juli met deze methode en wij hadden van eind juli tot half augustus vakantie. Omdat wij gewoon thuis bleven in de vakantie, hadden we besloten dat we wel vaak uit eten zouden gaan. Want daar kunnen we altijd enorm van genieten. Daarnaast heb ik tijdens de vakantie ook gewoon lekker gesnaaid (borrel met snacks aan het einde van de middag 😄) en zelfgebakken appeltaart met slagroom gegeten.  Desondanks ben ik in die periode niet aangekomen en zelfs heel iets afgevallen.  Dat vond ik wel bijzonder. Het bevestigde voor mij de kracht van de mudra.

Wat ik ook fijn vond, is dat de mudra zijn werk deed zonder dat het “tekende”. Ik ben vaker meerdere kilo’s afgevallen en dat was dan meestal direct te zien in mijn gezicht. Nu was dat absoluut niet het geval. Geen ingevallen wangen, geen extra kreukels 😀. Best een prettige bijkomstigheid.

De vetverbrander is in deze cursus dan ook je grootste vriend. Maar ook de overige informatie is van belang. Want we zijn meer dan alleen een lichaam en bij gewicht verliezen kunnen ook andere zaken een rol spelen. Daarom neem ik een klein aanloopje, voordat ik de werking van de vetverbrander aan je uitleg. De eerste lessen dienen als voorbereiding.  Daar waar mogelijk bevat de informatie een koppeling met ondersteunende JSJ oefeningen (altijd moeiteloos).

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 24 lessen die je in principe in 3 weken kunt volgen. Elke dag staat er een nieuwe les klaar.

Er zijn 5 onderdelen:

 • Een goed begin is het halve werk (5 lessen)
  • Omdat je soms een idee of overtuiging kan hebben die het afvallen belemmert, ontvang je eerst wat lessen om inzicht te krijgen of dit bij jou een rol speelt. En tips hoe je daar dan afstand van kunt nemen.
 • Nu gaan we echt van start (4 lessen)
  • Bij dit onderdeel krijg je informatie over de vetverbrander en hoe je die kunt toepassen. Ook: wat je verder kunt doen om eventueel het effect nog groter te maken,
  • Daarnaast vertel ik je  nog iets over de bijwerking. Die is wat mij betreft eigenlijk net zo waardevol. Want weet je: de mudra die we gebruiken zorgt er niet alleen voor dat je vetverbranding wordt gestimuleerd, maar ruimt ook alle afvalstoffen in het borstgebied op. Eigenlijk zou ik alle vrouwen willen aanraden alleen al voor de bijwerking deze cursus te volgen. Want ik heb nog niet eerder zo’n krachtige manier van opschonen meegemaakt. Aangezien zowel mijn moeder als mijn tante  borstkanker hadden, ben ik superblij met deze bijwerking. Er zijn bij mij door deze mudra heel veel afvalstoffen afgevoerd.  Dat geeft mij een veilig gevoel.
 • Goed om te weten (7 lessen)
  • Tijdens deze lessen krijg je wat extra informatie. Bijvoorbeeld over wat het kan betekenen wanneer  je ontzettend veel zin hebt om te snaaien.  En hoe je daar mee om kunt gaan.
 • Moeiteloze ondersteuning (5 lessen)
  • Natuurlijk krijg je ook wat Jin Shin Jyutsu oefeningen, die je extra kunnen ondersteunen. En deze zijn moeiteloos ‘as usual’ 😄.
 • Moeiteloos vervolg (3 lessen)
  • De afsluiting. Hoe ga je verder na de 3 weken. Zelf heb ik de mudra 2,5 maand lang dagelijks toegepast. Het kan ook korter. Of langer. Net wat voor jou het beste is. Je houdt jarenlange toegang tot de lessen en kunt dus net zo vaak herhalen als je wilt. En omdat het moeiteloos is, vergt herhalen ook geen inspanning.

Heb je je ingeschreven? Dan krijg je morgen de volgende les. Je zult verrast zijn over het resultaat. Want wat ik  hoor van de mensen die mij op de hoogte houden van hun ervaringen, is dat zij zich in het geheel een stuk beter voelen. En dat ligt niet alleen aan het gewichtsverlies. Ook het dagelijks toepassen van Jin Shin Jyutsu draagt daar absoluut aan bij.